Tijdens de algemene ledenvergadering op 11 maart heeft het bestuur drie nieuwe leden voorgesteld: Richard Haddering, Erik Keijl en Pepijn Simonetti. Onze secretaris Maud Kamphuis gaat door voor haar tweede termijn. Hiermee bestaat het bestuur uit zes leden. Gezien de steeds ingewikkelder wordende wetgeving (omgevingswet, RIE, etc) zijn we blij dat we het bestuur kunnen versterken en de taken kunnen verdelen.  Onder de foto stellen de nieuwe bestuursleden Richard, Erik en Pepijn zich voor.

Groepsfoto bestuur 2024

Het zeskoppige bestuur: Pepijn, Richard (achter) , Willem, Rinette, Maud en Erik (voor).


Richard Hadderingh

Mijn naam is Richard Hadderingh en tijdens de ALV ben ik benoemd als bestuurslid. Vorig jaar ben ik lid geworden omdat ik graag de borstcrawl-clinic wilde doen. Inmiddels heb de borstcrawl aardig onder de knie dankzij Gonny en door veel oefenen in het bad. Hierdoor realiseer ik me hoe uniek het bad is en wat voor rijke historie het bad heeft. Ook de unieke sfeer en passie waarmee het personeel, de vaste vrijwilligers en de leden zich inzetten is bijzonder mooi.
Toen de oproep kwam voor nieuwe bestuursleden met onder meer een achtergrond in HRM werd ik enthousiast. Want in het dagelijks leven ben ik HR-adviseur bij de grootste ouderenzorgorganisatie in Zwolle. De gedachte om bestuurslid te worden liet me niet los en na een kennismaking met Rinette en Maud ben ik er volledig voor gegaan.
Ik ga ervan uit dat ik, zoals zovelen bij het Openluchtbad, ook een goede bijdrage kan leveren aan het voortbestaan van het bad en hoop binnenkort met veel van jullie kennis te maken. Uiteraard ga ik ervan uit dat we een prachtige zomer zullen hebben en met veel plezier verkoeling vinden in ons bad!

Erik Keyl

Mijn naam is Erik Keyl, ben 56 jaar en woon samen met Annemarie Visscher aan de Kloosterbrink. Sinds november 2023 ben ik algemeen bestuurslid, nadat ik vanaf april 2023 vaste vrijwilliger van de werkgroep TD ben geweest. Voor de werkgroepen TD, Onderhoud en Bemonstering zal ik aanspreekpersoon worden binnen het bestuur.
Waarom vaste vrijwilliger en bestuurslid van het Openluchtbad Zwolle? Ik ben ruim 31 jaar werkzaam bij Hellebrekers (ondertussen de grootste zwembadbouwer van Nederland) in Nunspeet. In 1997 was ik vanuit dat bedrijf intensief betrokken bij de eerste restauratie van het Openluchtbad.
In mijn jeugd ben ik een wedstrijdzwemmer en waterpoloër geweest.
Het Openluchtbad is een icoon voor vele Zwollenaren dat dankzij een grote vaste groep gepassioneerde vrijwilligers al vele jaren in stand wordt gehouden. Graag draag ik mijn steentje bij aan dit mooie Zwolse icoon.

Pepijn Simonetti

Mijn naam is Pepijn Simonetti en ben sinds begin 2024 bestuurslid.
Sinds enkele jaren, zwem ik met veel plezier in het bad en draag mijn steentje bij met het vrijwilligerswerk wat erbij hoort. De eerste jaren gingen mijn drie dochters nog wel mee, maar de laatste jaren zijn zij druk met andere dingen waardoor het zwemmen erbij inschiet.
Samen met mijn vrouw, twee thuiswonende dochters en een eigenwijze teckel wonen wij in Stadshagen. Overdag werk ik bij de Nederlandsche Bank in Amsterdam. Vanuit een rol van toezichthouder ben ik nu verantwoordelijk voor de innovatie die daar plaats vindt. Om iedere dag weer uitgerust aan de slag te gaan, doe ik mijn best om in conditie te blijven. Naast hardlopen in de wintermaanden, zwem ik als het bad open is.
Tot nu toe heb ik ieder seizoen genoten van het bad, het zwemmen en de samenhorigheid die het bad uitstraalt. Graag pak ik dan nu de uitdaging op om onderdeel te vormen van het bestuur en er zo met jullie van te kunnen blijven genieten.