Aanstelling vertrouwenscontactpersonen (VCP)

De KNZB (Koninklijke Nederlandse Zwem Bond) heeft de ambitie om zwembaden en verenigingen te helpen een sportief en veilig zwemklimaat te behouden. Een thema daarbij is “voorkom grensoverschrijdend gedrag”. Denk aan pesten, discriminatie, schelden, seksuele intimidatie. Het Openluchtbad Zwolle vindt een sportief en veilig zwemklimaat erg belangrijk en wil bijdragen aan het voorkomen van grensoverschrijdend gedrag.

Twee vertrouwenscontactpersonen voor Openluchtbad Zwolle

Daarom heeft het bestuur twee vertrouwenscontact-personen (VCP) aangesteld: Renske van de Schootbrugge. Zij krijgt binnenkort een nieuwe collega. De sollicatieprocedure hiervoor loopt nog.

Wat doet de VCP?

De VCP is het eerste aanspreekpunt voor iedereen die een vraag heeft over of te maken heeft met grensoverschrijdend gedrag. Ze bieden een luisterend oor, geven raad en verwijzen door voor geschikte hulp. De VCP werken conform het KNZB incidenten protocol; Code Blauw, zwem sportief. Je vindt hier alles over op de site van de KNZB.

Waar kun je terecht bij een vraag of incident?

Heb je een vraag over grensoverschrijdend gedrag of wil je een incident melden, neem dan contact op met de vertrouwenscontactpersonen via de mail: vcp@openluchtbadzwolle.nl of via onderstaand contactformulier.

VCP contactformulier

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Algemene klachten kun je melden bij een van de beheerders van het Openluchtbad Zwolle, Martie Mulder, Romi Kampen of Dineke van de Pol.

Code Blauw: staat voor respect, sportiviteit, veiligheid en plezier!
Wij streven naar een zwemsportklimaat, waarin iedereen respectvol met elkaar omgaat, zich houdt aan de regels, zich inzet om grensoverschrijdend gedrag te voorkomen en vooral veel plezier maakt samen.

Vertrouwenscontactpersonen OLB:

Renske de Jong
Renske de Jong
Herman Westendorp
Herman Westendorp