vertrouwenscontactpersonen (VCP) voor leden en badgasten

De KNZB (Koninklijke Nederlandse Zwem Bond) heeft de ambitie om zwembaden en verenigingen te helpen een sportief en veilig zwemklimaat te behouden. Een thema daarbij is “voorkom grensoverschrijdend gedrag”. Denk aan pesten, discriminatie, schelden, seksuele intimidatie. Het Openluchtbad Zwolle vindt een sportief en veilig zwemklimaat erg belangrijk en wil bijdragen aan het voorkomen van grensoverschrijdend gedrag. Daarom heeft het bestuur voor de leden en badgasten twee vertrouwenscontact-personen (VCP) aangesteld: Renske Jong en Herman Westendorp.

Wat doet de VCP?

De VCP is het eerste aanspreekpunt voor iedereen die een vraag heeft over of te maken heeft met grensoverschrijdend gedrag. Ze bieden een luisterend oor, geven raad en verwijzen door voor geschikte hulp. De VCP werken conform het KNZB incidenten protocol; Code Blauw, zwem sportief. Je vindt hier alles over op de site van de KNZB.

Waar kun je terecht bij een vraag of incident?

Heb je een vraag over grensoverschrijdend gedrag of wil je een incident melden, neem dan contact op met de vertrouwenscontactpersonen via de mail: vcp@openluchtbadzwolle.nl of via onderstaand contactformulier.

VCP contactformulier
  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Algemene klachten kun je melden bij een van de beheerders van het Openluchtbad Zwolle, Henri Freie, Romi Kampen, Dineke van de Pol of Silke Beljaars.

Code Blauw: staat voor respect, sportiviteit, veiligheid en plezier!
Wij streven naar een zwemsportklimaat, waarin iedereen respectvol met elkaar omgaat, zich houdt aan de regels, zich inzet om grensoverschrijdend gedrag te voorkomen en vooral veel plezier maakt samen.