Elk jaar kun je een abonnement kopen vanaf  het voorjaar (meestal eind maart). Je kunt gedurende het hele badseizoen lid worden, totdat het maximum aantal leden is bereikt. Dan wordt een ledenstop ingesteld. In 2024 was dat op 2 mei.

Als nieuw lid moet je eerst hier registreren (kan vanaf eind maart). Na je registratie ontvang je binnen enkele minuten een verificatiemail. Let op dat je je juiste mailadres gebruikt. Controleer eventueel je spam mail.

Ben je niet zo handig met de computer en wil je hulp bij het bestellen? Bel dan met de ledenadministratie op 06-47864541. We proberen je dan zo goed mogelijk te helpen.

Pasje ophalen

Als nieuw lid kun je je pasje ophalen in het bad, meestal op de laatste donderdag voor de opening. Kun je dan niet, dan mag je je abonnement natuurlijk ook tijdens openingstijden ophalen bij de kassa. Let wel, als je je abonnement ophaalt bij je eerste bezoek aan het Openluchtbad, loop je bij mooi weer het risico in een lange rij wachtenden terecht te komen. Houd rekening met de verwerkingstijd van je bestelling. Houd bij het afhalen je lidnummer bij de hand. Dat maakt het voor de vrijwilligers bij de kassa gemakkelijker.

GEZINSABONNEMENT

Iedereen kan lid worden van het Openluchtbad. Voor gezinnen of partners geldt een kortingsregeling in de vorm van een gezinsabonnement. Met gezin of huishouden wordt bedoeld: familieleden die bij het gezin horen of huisgenoten die op hetzelfde adres wonen*. Kinderen tot 1 jaar kunnen gratis naar binnen (peildatum 1 mei).

*Er kunnen omstandigheden zijn waarbij dit niet van toepassing is. Bijvoorbeeld bij een scheiding of studerende kinderen die in de weekenden thuiskomen. In die gevallen beoordeelt het bestuur of wij akkoord gaan met een afwijking hierop.
Een gezinsabonnement is in géén geval bedoeld voor vriendjes van kinderen, neefjes, opa’s en oma’s, huisgenoten in een studentenhuis of vriendenclubs.

Lager inkomen?

Heb je het niet zo breed en wil je toch graag zwemmen in het Openluchtbad? De Gemeente Zwolle heeft hiervoor regelingen.

Ouders met kinderen van 4 tot 18 jaar kunnen daarvoor mailen naar kindloket@zwolle.nl Als de gemeente de aanvraag goedkeurt, stuurt zij per mail een invulformulier naar de ouder(s). De ouder moet dit formulier invullen en mailen naar het Openluchtbad. Onze ledenadministratie belt vervolgens met de ouder(s), zodat het abonnement in orde kan worden gemaakt.

Ben je 18+ en wil je een bijdrage in de kosten van het lidmaatschap, dan kun je een beroep doen op het Participatiefonds van de gemeente Zwolle. Meer informatie vind je op www.zwolle.nl/participatiefonds

Elk jaar kun je je abonnement online verlengen vanaf  het voorjaar (meestal eind maart). Het kan totdat het maximum aantal leden is bereikt, dan wordt een ledenstop ingesteld. In 2024 was dat op 2 mei.

Dat kan vanaf eind maart, log dan  hier in op om je eigen abonnement(en) te verlengen, vrijwilligerswerk in te plannen en te betalen.
(Het eventueel wijzigen of ruilen van vrijwilligerswerk kan alleen (telefonisch) via de kassa tijdens het seizoen).

Heb je een vraag hierover? Kijk dan eerst bij veelgestelde vragen. Staat jouw vraag er niet bij of kom je er niet uit? Bel of mail dan met de ledenadministratie@openluchtbadzwolle.nl

Bewaar je pasje!

Als je volgend jaar ook lid wilt blijven, bewaar dan je pas. Elk voorjaar kun je desgewenst je gegevens en foto’s updaten via onze website, achter je eigen login. Na betaling en het invullen van je vrijwilligerswerk kun je weer een heel seizoen zwemmen.

Ben je je pas kwijtgeraakt? Dan zijn de kosten voor een nieuwe pas €5,-. Je kunt dit aangeven bij het online verlengen van je pas. Vragen? Mail ledenadministratie@openluchtbadzwolle.nl.

niet-verlengde abonnementen worden verwijderd

Wil je je lidmaatschap opzeggen, doe dit dan vóór 1 december. Doe je dit niet, dan gaan we ervan uit dat je je lidmaatschap verlengt. Daarvoor heb je tot 1 juni de tijd. Niet-verlengde abonnementen worden jaarlijks op 1 juni verwijderd. Daarmee creëren we ruimte voor nieuwe leden. Wanneer je niet tijdig je abonnement hebt verlengd, maar alsnog een abonnement wilt, kun je je aanmelden via ‘nieuwe abonnementen’. Je oude pasje en nummer werken niet meer.

Introducees

Als lid van de vereniging kun je tegen betaling een introducee meenemen. Zo kun je een vriendje, vriendinnetje, kleinkind of neefje meenemen naar het bad. In 2024 is het tarief € 6,50. Elk lid kan 10 introducees meenemen.

Vroege Vogel Zwemmen

Ben je vroeg uit de veren en begin je je dag graag goed? Kom dan op maandag, woensdag of vrijdag van 7.00 tot 9.00 uur naar het Vroege Vogel (baantjes) zwemmen. Ook niet-leden kunnen dan zwemmen, tegen betaling. Niet-leden betalen in 2024 €6,50 per keer.

Tarieven 2024

Een abonnement kost in 2024 €60 (voorverkoop €55) per lid. Bij een familieabonnement zijn de kosten €60 (voorverkoop €55) voor het eerste lid en €45 (voorverkoop €40) voor elk volgende lid.

Als je een abonnement afsluit of verlengt in de voorverkoop, profiteer je dus van €5 per korting per persoon. De online voorverkoop loopt van 27 maart t/m 26 april 2024.

Nieuwe leden betalen éénmalig € 5,= administratiekosten.