Vereniging Openluchtbad Zwolle heeft de Erfgoedvrijwilligersprijs gewonnen! Behalve de erkenning en de eer hebben we hiermee ook een bedrag van maar liefst 10.000 euro verdiend. Onze voorzitter Rinette van der Vliet kreeg de cheque overhandigd uit handen van staatssecretaris Gunay Uslu van Cultuur en Media.
De andere twee finalisten waren Museumboerderij Wendezoele en het Van Eesterenmuseum. In de slotweek van de stemperiode was het nog heel spannend. Het leek een nek-aan-nekrace te worden. Maar gelukkig kwamen heel veel leden in actie en hebben we met 4.339 stemmen gewonnen en dat was fors meer dan de andere twee finalisten. In de publieksstemming is een recordaantal van 8771 stemmen uitgebracht.

De Erfgoedvrijwilligersprijs is in het leven geroepen door het Ministerie van OCW en werd in 2022 voor de derde keer uitgereikt. De prijs bestemd voor vrijwilligersgroepen die zich inzetten voor het behoud van cultureel erfgoed.

Speciaal voor de verkiezing heeft mediabedrijf Mals video’s gemaakt van de genomineerden. Onderdaan dit bericht vind je ons filmpje.