Het Openluchtbad kijkt terug op een mooi badseizoen 2022. We hadden een lange, uitzonderlijk warme zomer in ons jubileumjaar. Deze vergde veel van ons allemaal, maar die inspanningen hebben weer heel wat moois opgeleverd. Zo groeide het ledenaantal tot 7230! En we hadden dit jaar bijna 94.000 bezoekers.

We hadden een ouderwets volle zwem4daagse en een romantische avond Moonlightswimming. En niet te vergeten de prachtige theaterproductie We zwemmen nog, met 8 voorstellingen in september, waarvan er 7 stijf uitverkocht waren. De productie is gemaakt door Bart Jansen en theater De Makkers, samen met ons: vrijwilligers, lifeguards en leden. Dat was een unieke beleving waarmee we het bad verder op de kaart hebben gezet. We hebben veel enthousiaste en ontroerde reacties ontvangen van bezoekers binnen en buiten Zwolle.

Het seizoen begon met een technisch probleem. Er was een lekkage in een van de grote baden. Deze is vakkundig gemonitord door onze Technische Dienst en weer (onder water) gerepareerd door specialistische bedrijven. Die bijzondere operatie haalde zelfs het jeugdjournaal. Na het seizoen is nader onderzoek gedaan, omdat er nog steeds een klein beetje water weglekte. In oktober volgt de najaarsschouw met de gemeente. Vervolgens wordt het bad op alle fronten nagekeken voor het benodigde onderhoud, zodat we ons weer kunnen verheugen op het volgende seizoen😊