Ondanks corona een mooi seizoen

We kijken terug op een seizoen dat we niet snel zullen vergeten. In het voorjaar zat Nederland op slot door het coronavirus. Later dan gepland en met de nodige maatregelen konden we op 17 mei gelukkig toch het Openluchtbad openen.

In nauw overleg met de gemeente heeft het bestuur samen met vaste vrijwilligers, de beheerders een plan uitgewerkt. Bezoekcijfers werden doorgerekend, we hebben een online reserveringssysteem aangekocht en omgebouwd voor ons bad, er zijn verwijsborden en posters gemaakt, de instructies en roosters zijn bijgewerkt; kortom het was een enorme klus. En dat plan werd tweewekelijks besproken en waar nodig bijgesteld.

Corona krijgt ons er niet onder
Gelukkig konden we blijven zwemmen, zij het met beperkingen. In de loop van het seizoen konden de maatregelen zelfs wat worden versoepeld. En ook het Winkeltje kon weer open.

We wisten dat het een pittig jaar zou worden. Maar in de geest van onze actievoerders van 1992, die het Openluchtbad hebben gered van de sloop, besloten wij “ook corona krijgt ons er niet onder!”

3.321 leden
In totaal hebben dit jaar 3.321 leden hun abonnement verlengd. Dat is iets minder dan de helft van het record-aantal leden in 2019. Er zijn ruim 30.000 reserveringen gemaakt door de banenzwemmers, de last minute zwemmers niet meegeteld. Financieel gezien was het ook spannend, maar we lijken iets beter uit te komen dan we hadden gevreesd.

Het bestuur bedankt de trouwe leden, vrijwilligers en donateurs die dit jaar mogelijk hebben gemaakt. Het was de moeite waard! Voor alle mensen die dit jaar niet konden komen vanwege het virus: we hebben jullie gemist. We kijken er naar uit om volgend jaar iedereen weer terug te zien, gezond en wel.