We zijn weer open! Op zaterdag 30 april opende wethouder Dorrit de Jong het badseizoen. Het wordt een bijzonder jaar, want de vereniging Openluchtbad bestaat 30 jaar. De wethouder verrichtte de opening samen met een van de leden van het eerste uur, Ad van der Woude (85), die het eerste baantje van het jaar zwom.
Ondanks de lage temperatuur was het een prachtige dag, met muziek van het duo Henk en Mick, een stormbaan voor de jonge leden, het springkussen op de ligweides. Verder presenteerde kinderboekenschrijfster en vaste vrijwilliger Diana Smilde haar nieuwste boek: Snoet de muis in het Openluchtbad.

Camping
Theater de Makkers openen op deze dag hun ‘camping’ in het Openluchtbad. Deze theatergroep gaat dit jubileumjaar een speciale voorstelling maken. Het thema wordt burgerverzet, geïnspireerd door de bezetting van het Openluchtbad in 1992 – 30 jaar geleden – waarmee actievoerders destijds de sluiting en de sloop van het bad wisten te voorkomen. De Makkers willen dit jaar zoveel mogelijk leden spreken. De verhalen van de leden worden de basis voor de voorstelling, die in september wordt opgevoerd.