Goed nieuws voor alle kinderen en jongeren t/m 18 jaar: vanaf 1 juli mogen jullie lekker komen zwemmen zonder reservering vooraf. Je mag net als anders gewoon lekker naar het bad komen als je zin hebt. Wel is het belangrijk dat je geen klachten hebt, dus niet komen als je ziek of verkouden bent. Reden is de aangekondigde versoepeling van maatregelen door de overheid. Kinderen t/m 12 jaar hoeven geen afstand meer te houden tot volwassenen, jongeren onderling ook niet maar wel tot volwassenen.

We hoeven daarom voor kinderen en jongeren geen maximum aantal personen meer aan te houden. Het is nog wel steeds belangrijk dat we drukte vermijden in het Openluchtbad. We stellen daarom de achterste ligweide geheel en alleen open voor kinderen en jongeren. Die kunnen daar heerlijk chillen en genieten. Ook de voorste ligweide aan de rechterzijde (zgn. ‘herenkant’) van het bad is voor kinderen en jongeren t/m 18 jaar.

Eén toezichthoudende ouder mag mee
Onze jongste leden met net hun zwemdiploma mogen één toezichthoudende ouder meenemen, net als nu. Deze toezichthoudende ouders mogen niet mee in het water en houden op de kant 1,5 meter afstand van elkaar.

Eén peuterbad open
Ook voor de jongste badgasten goed nieuws. Eén van de twee peuterbaden mag weer open; het badje aan de dameskant (links). Hier mogen toezichthoudende ouders wél mee in het water. Deze ouders moeten een abonnement hebben en ook hier op 1,5 meter afstand van andere volwassenen blijven.

Banenzwemmers
De linker ligweide (dameskant) blijft voor de banenzwemmers. Volwassenen hoeven inmiddels tijdens het zwemmen geen 1,5 meter afstand meer tot elkaar te houden. Op de kant wel, dus op de tribunes en ligweide graag 1,5 meter afstand houden. We kunnen door deze nieuwe versoepeling nu 70 zwemmers kwijt in het baantjesbad. We snappen dat het balen is dat je maar 2x per week kunt zwemmen en dat bij mooi weer de plekjes snel op zijn, maar het goede nieuws is dat vanaf 6 juli onze openingstijden zijn uitgebreid. Door de week zijn we dan net als anders open van 11 tot 20 uur. Weekend openingstijden blijven van 11 tot 17 uur.

Wachten op de blauwe druppels
We vragen kinderen en jongeren om wel in de rij voor de kassa te wachten op de blauwe druppels, zodat we geen ophopingen krijgen bij de kassa. De gemeente Zwolle zal hier streng op toe kijken. Bij heel warm weer zullen we kinderen t/m 18 jaar uit de rij halen zodat zij sneller door kunnen naar binnen. En het allerleukste is: je mag weer speelgoed meenemen en de matten liggen weer in het water!