Op zaterdag 18 september, in aanwezigheid van zijn dochters, kleinkinderen en 70 van de 150 vrijwilligers en personeelsleden van het Openluchtbad, is Henk Rabel, allround vrijwilliger van het bad, door het bestuur benoemd tot erelid van de Vereniging Openluchtbad Zwolle.

Henk werkt al meer dan 20 jaar als vrijwilliger in het bad, zowel in de zomer als in de winter, met alle voorkomende werkzaamheden zoals grasmaaien, baden en daken schoonmaken, schilderen etc. Badgasten kennen hem ongetwijfeld als de meneer die altijd de vergeten fietssleutels eruit haalt en in het keukentje legt, om te voorkomen dat ze worden gestolen. Voorzitter Rinette van der Vliet maakte namens het bestuur het erelidmaatschap bekend en onthulde samen met Henk het bord ereleden bij de uitgang van het bad.

Bijzondere voorgangers
De vereniging kent een lange historie en veel bijzondere mensen die allemaal op een of andere manier hebben bijgedragen aan het behoud en voortbestaan van het bad. Naar hen is een plekje in het bad vernoemd, zoals het Ron van de Berg plein en de Paul Uil zaal, het Jan-Kees de Jong ketelhuis en de Reinier Herpel tribune. Ook voor de bezetters en de Vrienden van zal het bestuur komend jaar bij het 30-jarig bestaan van de vereniging een mooi plekje maken.

Beleid ereleden
Het beleid ereleden is door het bestuur opgesteld vanaf september 2021. Je komt in aanmerking voor het erelidmaatschap als je de vereniging Openluchtbad Zwolle een uitzonderlijke dienst bewezen door:

    • een buitengewone daad te verrichten of plan te hebben bedacht dat het bad of de vereniging hebt verder geholpen in haar voortbestaan
    • van bijzondere betekenis is of te zijn geweest voor het bad en/of de vereniging

Potentiele ereleden kunnen door het bestuur worden aangewezen maar mogen ook door leden van de vereniging worden voorgedragen. De uiteindelijke besluitvorming ligt bij het bestuur.