Het Openluchtbad Zwolle is open! Met inachtneming van alle regels, beperkingen en voorwaarden die zowel voor personeel als badgasten gelden. Bij Actueel lees je in grote lijnen wat dit inhoudt. Het Openluchtbad is dit jaar alleen toegankelijk voor leden dit jaar, geen introducés, geen activiteiten (zoals de Zwem4daagse en Moonlightswimming) en geen bedrijfszwemmen. Dus wil je komen zwemmen, word dan snel lid! Leden kunnen zwemmen in tijdsblokken van 1 uur (met 15 minuten omkleed- en wisseltijd en ervoor en erna). Het vroege vogel zwemmen heeft een tijdsblok van 3 kwartier (excl. omkleedtijd). Je kunt je inschrijven via de button reserveren.

Hieronder vind je de meest gestelde vragen en antwoorden en het zwembadprotocol (waar moet je je aan houden als zwemmer). Deze lijst wordt steeds geactualiseerd.

Moet ik (behalve een abonnement nemen) nog iets extra’s doen om te kunnen zwemmen?

Ja, vanwege de corona-maatregelen mag je als volwassene (19 jaar en ouder) alleen zwemmen als je vooraf hebt gereserveerd.  Dit is nodig om te kunnen registreren hoeveel mensen per uur binnen zijn. In ons banenbad kunnen we 70 zwemmers per tijdsblok kwijt. We hebben een speciaal online-reserveringssysteem hiervoor aangeschaft, zie button reserveren op de homepagina. Je kunt inschrijven voor een uur zwemmen, plus een kwartier omkleedtijd vooraf en achteraf. Kinderen en jongeren t/m 18 jaar hoeven vanaf 1 juli niet meer te reserveren.

Hoe vaak kan ik me inschrijven?

Je kunt je in eerste instantie voor 2x per week inschrijven, voor een periode van telkens 2 weken. Je kunt je inschrijven voor jezelf en voor elk ander gezinslid van jouw abonnement. Ieder lid heeft recht op 2x zwemmen per week. Je kunt je inschrijven tot 30 minuten van tevoren. Let op: je kunt dan niet meer annuleren. Heb je hulp nodig bij het inschrijven? Mail dan helpdesk@openluchtbadzwolle.nl of bel 038 – 454 9393 (tijdens openingstijden).

Als het slecht weer is, kan ik mijn inschrijving dan annuleren?

Je kunt je inschrijving annuleren tot 30 minuten van tevoren. Na een annulering heb je weer recht op een andere keer zwemmen in dezelfde week. Realiseer je dat boeken niet vrijblijvend is. Als je reserveert en niet komt zwemmen, houd je wel een plekje bezet dat een ander lid had willen benutten.

Mag je als ouder zonder abonnement mee met je kind ?

Voor kinderen die net hun A-diploma hebben is het fijn en veilig als een ouder op de kant staat, op 1,5 meter onderlinge afstand. Ouders mogen niet mee het water in. Je hoeft als ouder geen abonnement te hebben dan. Wil je als ouder ook een baantje zwemmen op op hetzelfde tijdstip? Dan heb je uiteraard wel een abonnement nodig én moet je je hebben ingeschreven voor hetzelfde tijdsslot.

Zijn de peuterbaden weer open?

Vanaf 1 juli mogen ouders weer met hun peuter mee het water in bij de peuterbaden. Je moet dan als ouder wel een abonnement hebben en 1,5 meter afstand houden van andere volwassenen, ook op de ligweide. Voorlopig is alleen het peuterbad aan de dameskant (linkerzijde) open, want het gras van de ligweide bij het andere peuterbad is recent ingezaaid en nog niet stevig genoeg.

Mag ik overgooien met een bal in het ondiepe?

Dat mag gelukkig weer! Volgens het aangepaste protocol van de zwembadbranche (ZBB) mag je weer speelgoed zoals ballen of opblaasbanden o.i.d. meenemen. Ook de matten en banden van het Openluchtbad liggen inmiddels weer in het water.

Zijn de toiletten en douches toegankelijk?

De toiletten en douches zijn gewoon open. Je kunt ook gebruik maken van de buitendouches. Let dan wel op de 1,5 meter afstand tot elkaar. De toiletten en gebruikte sanitair wordt regelmatig schoongemaakt door onze vrijwilligers.

Mag je je omkleden in de kleedhokjes?

De kleedhokjes kun je vanaf 1 juli voor en na het zwemmen gebruiken. Je hoeft dus niet meer thuis alvast je badkleding onder je kleding aan te trekken. De volwassenen kunnen de kleedhokjes aan de ‘dameszijde’ van het bad gebruiken (aan de kant van het banenbad) en de kinderen en jongeren kunnen zich omkleden in de kleedhokjes van de herenzijde (recreatief bad). Bordjes wijzen de weg.

Mag ik op de tribunes zitten of zonnen op de ligweides?

Ja, dat mag als het maar binnen jouw gereserveerde zwemuur is en op 1,5 meter afstand van elkaar. Na het zwemmen/zonnen heb je een kwartier om je weer aan te kleden en het zwembad te verlaten. We vragen alle leden mee te werken aan een vlotte doorstroming. Dat is in het belang van de volgende groep, die ook graag wil zwemmen. Kinderen en jongeren t/m 18 jaar kunnen zonder 1,5 meter afstand op de tribune aan de rechterkant zitten, en net als anders zonnen op de ligweide achter en rechtsvoor.

Kan ik dit jaar ervoor kiezen om niet voor al mijn gezinsleden de abonnementen verlengen?

Strikt genomen zijn we een vereniging en volgens de statuten moet je je lidmaatschap hebben opgezegd vóór 1 december. Toen wisten we echter allemaal nog niet dat het coronavirus zo’n impact zou hebben. We snappen dat het dit jaar een bijzonder jaar is met beperkingen. Je kunt er dus dit jaar voor kiezen om niet alle abonnementen te verlengen, maar realiseer je wel dat je dan volgend jaar opnieuw lid moet worden en dat je huidige pas niet meer geldig is. Die kun je dan weggooien.

We hopen natuurlijk dat je de vereniging Openluchtbad Zwolle steunt, ook in deze tijden.

Kan ik het Openluchtbad steunen in de vorm van een donatie?

Heel graag! We hebben ieders steun hard nodig. Door alle benodigde aanpassingen maken we extra kosten. Doordat we dit jaar geen introducees kunnen toelaten, missen we heel veel inkomsten. Je kunt ons steunen door je huidige abonnement te verlengen (het voordeel daarvan is dat je lid blijft en je pas geldig blijft), maar je kunt ook een vrijwillige bijdrage doen aan de vereniging Openluchtbad Zwolle, via NL18 ABNA 0523 4272 71 ovv lidmaatschapsnummer en naam rekeninghouder. Heel erg bedankt!

Kan ik extra vrijwilligerswerk doen?

Dit is momenteel niet meer nodig. Dankzij al jullie aangeboden en reeds ingeplande vrijwilligerswerk. Veel dank daarvoor!

Mogen jongeren van 13 t/m 18 jaar nu ook vrij zwemmen zonder reservering vooraf?

Ja gelukkig wel! Vanaf 1 juli hoeven kinderen en jongeren niet meer vooraf te reserveren en mogen ze gewoon lekker komen zwemmen als ze zin hebben in een duik. Mits je gezond bent natuurlijk! Kinderen en jongeren hoeven niet de 1,5 meter afstand hoeven te houden van elkaar, kinderen t/m 12 jaar hoeven ook geen afstand meer te houden tot volwassenen. Op de achterste ligweide mogen alleen kinderen en jongeren komen. Op de voorste ligweide of tribunes aan de rechterzijde mag je ook lekker chillen.

Mag je een plankje of flippers gebruiken bij het zwemmen?

Eigen zwemmateriaal gebruiken mag, zolang je het alleen voor jezelf gebruikt.

Meer informatie

Deze pagina wordt met enige regelmaat aangevuld met nieuwe vragen en antwoorden. Ook als er iets veranderd aan de overheidsmaatregelen dat van invloed is op het zwemmen in het Openluchtbad, dan zullen wij dat melden. Voor vragen kun je het best mailen naar ledenadministratie@openluchtbadzwolle.nl of bellen met 06 4786 4541. Bij geen gehoor word je teruggebeld. Klik hieronder op de afbeelding voor het zwembadprotocol, waarin je alles leest over de algemene voorwaarden waaronder je kunt komen zwemmen (niet komen bij klachten, badkleding al onder je kleding aan etc). Voor vragen over het reserveringssysteem mail helpdesk@openluchtbadzwolle.nl